Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, κράτος, κεφάλαιο, ΔΝΤ και ΕΕ λεηλατούν τις ζωές μας καταργώντας τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό). Ενώ η ανεργία καλπάζει και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την φτώχεια και την εξαθλίωση, οι τραπεζίτες, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους -οι πολιτικοί διαχειριστές κάθε είδους- στέλνουν σε όλους εμάς να πληρώσουμε τον λογαριασμό για την κρίση και την σήψη του συστήματος τους.
Σαν να μην έφτανε αυτή η βίαιη συρρίκνωση του εισοδήματος μας, ήδη στα χέρια μας έχουν φτάσει οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους έχει ενσωματωθεί και το χαράτσι για τα ακίνητα.
Σε αυτές τις συνθήκες ο καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος με έναν ξεκάθαρο και ωμό εκβιασμό από την πλευρά του κράτους: ή πληρώνεις το χαράτσι ή διαφορετικά η ΔΕΗ και τα γραφεία των εργολάβων σου κόβουν άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα!
Αναφορικά και μόνο, στο Περιστέρι έχουν εκτελεστεί χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος, γιατί πλέον δε μπορούμε να πληρώσουμε ούτε καν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε μια ακόμη βίαιη υποβάθμιση της ζωής μας. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί δήμοι σε συνεργασία με νομικούς εμφανίζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες και προτείνουν “λύσεις” για να απαντήσουν στο πρόβλημά μας, καλώντας σε νομικές προσφυγές ή πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος στα ΑΤΜ. Πρόκειται για εμπαιγμό, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΕΗ θα στείλει εντολή διακοπής στην εργολαβική εταιρία αν δεν πληρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα.
Ούτε μπορούμε και ούτε θέλουμε να πληρώσουμε το χαράτσι. Σπάμε το φόβο, οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε γειτονιά, για να ακυρώσουμε τον εκβιασμό στην πράξη. Ενάντια στα πολιτικάντικα παιχνίδια των δημάρχων, οργανώνουμε την συλλογική μας αντίσταση, δημιουργώντας ένα κίνημα μαζικής ανυπακοής. Ζωντανό παράδειγμα το κίνημα στους σταθμούς των διοδίων, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, που δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί!
Οργανώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συλλογική άρνηση πληρωμής ερχόμενοι σε επαφή με τους γείτονές μας και αποφασίζουμε από κοινού να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε τη διακοπή του ρεύματος! Σε πρώτη φάση, δεν διακόπτουν το ρεύμα από την κολόνα της ΔΕΗ αλλά από τον μετρητή. Ακόμα και αν διακοπεί επανασυνδέουμε το ρεύμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει ένα κοινωνικό αγαθό που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση μας! Θέλουμε να συναντηθούμε όλοι μαζί στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση για να αποτρέψουμε τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και για να οργανώσουμε τις διαδικασίες επανασύνδεσής του.
Δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης. Αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί στους δρόμους και στις γειτονιές εάν όλοι μαζί δημιουργήσουμε δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 8 μ.μ.

sineleusiperisteri.blogspot.com