Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Χρονικό δράσης στη ΔΕΗ Χαϊδαρίου, 31/10/11

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου οι λαϊκές συνελεύσεις: Αιγάλαιω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου, μετά από κοινή συνέλευση πραγματοποιήσαμε δράση στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Χαϊδάρι (Θερμοπυλών και Επαύλεως). Σκοπός μας ήταν να απαιτήσουμε από τη διοίκηση να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι και να ζητήσουμε από τους εργαζόμενους την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Στις 7 π.μ. συγκεντρωθήκαμε δεκάδες έξω από τη ΔΕΗ και αποφασίσαμε να μπούμε στο κτίριο. Συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους για το πως μπορούν να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας και καταλήξαμε στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος προσπάθησε να μας παραπληροφορήσει λανθασμένα σχετικά με τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου καταστήματος. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο κτίριο συγκεντρώσαμε στοιχεία τα οποία αφορούν εντολές αποκοπής ρεύματος των αντίστοιχων Δήμων (26.000 διακοπές μόνο στο Δήμο Περιστερίου από τον 8ο έως το 10ο μήνα) καθώς και πληροφορίες για το ρόλο των εργολαβικών γραφείων στα οποία η ΔΕΗ έχει αναθέσει τη διαδικασία διακοπής ηλεκτροδότησης.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και αλληλέγγυοι από διάφορες συλλογικότητες σαν άτομα, με εξαίρεση το "Δεν Πληρώνω (όχι διόδια)", οι οποίοι δε σεβάστηκαν την αυτοτέλεια των συνελεύσεων καθώς και την άρνηση τους για βιντεοσκόπηση της δράσης. Η 2η συνάντηση του συντονιστικού των λαϊκών συνελεύσεων των γειτονιών κατέληξε στο ότι η παρουσία των αλληλέγγυων σε επόμενες δράσεις θα πρέπει να είναι διακριτική και να κινείται στα πλαίσια των χαρακτηριστικών που έχουν αποφασιστεί.

Θεωρούμε ότι η παρέμβαση μας ήταν σημαντική τόσο για τα στοιχεία τα οποία συλλέξαμε όσο και για τον κοινό συντονισμό δράσεων στις γειτονιές μας.


Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ