Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Λίγα λόγια για τη χθεσινή συγκέντρωση-πορεία στο Περιστέρι




Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, μαθητές-ριες, φοιτητές-ριες, μετανάστες-ριες, γονείς με παιδιά, άνθρωποι από το Περιστέρι αλλά και από άλλες περιοχές κυρίως της Δυτικής Αθήνας συναντηθήκαμε χθες στην πλατεία Δημαρχείου, στις 12, έπειτα και από το κοινό κάλεσμα των συνελεύσεων, πρωτοβουλιών και δικτύων του Περιστερίου (Πρωτοβουλία κατοίκων Αγ.Τριάδας, Κάτοικοι Αγ. Ιεροθέου, Κάτοικοι Λόφου Αξιωματικών, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης Μπουρναζίου, Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου). 



Με μια δυναμική πορεία -περίπου 500 ατόμων- στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κοινό μας σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», βροντοφωνάξαμε για ότι μας κατατρώει: για την ανεργία, τη φτώχεια, τους φόρους-χαράτσια, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή κλπ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία συμμετείχαν επίσης: η Πρωτοβουλία Αγωνιζόμενων Μαθητών Περιστερίου, η Λαϊκή Συνέλευση Άλσους Περιστερίου,  η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ιλίου, μέλη του Σωματείου Βάσης Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.) καθώς και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) και της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά Ταχυδρόμηση.


Καθ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης-πορείας είχε στηθεί μικροφωνική στην πλατεία Δημαρχείου από την οποία διαβάζονταν τα κείμενα των συν-διοργανωτών αλλά και των διαφόρων συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος ακολούθησε και μια μικρή συζήτηση.

Η χθεσινή συγκέντρωση-πορεία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρακαταθήκη για κοινές μελλοντικές δράσεις των συλλογικοτήτων του Περιστεριού ενάντια στα καθημερινά προβλήματα και τη λεηλασία της ζωής μας, που μας επιβάλλουν Δ.Ν.Τ., Κεφάλαιο, Κράτος και Κυβερνήσεις.


ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…