Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Λίγα λόγια για τη συνάντηση των συνελεύσεων απ τις γειτονιές του Περιστερίου


Χθες, Σάββατο 4/2/2012, στις 3 το μεσημέρι μαζευτήκαμε στην οδό Ελλησπόντου, έξω απ το χώρο (που έχει παραχωρηθεί από γείτονα) που κάνει συνέλευση η γειτονιά του Πέτρινου Σχολείου.

Συνολικά ήμασταν γύρω στα 40-50 άτομα που συμμετέχουμε σε συνελεύσεις γειτονιών του Περιστερίου. Το κάλεσμα της κοινής αυτής συνάντησης αφορούσε κυρίως το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ και πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της συνέλευσης της πλατείας επί της οδού Γεροστάθη και Αδμήτου στον Αγ. Ιερόθεο.

Λόγω του αριθμού του κόσμου που μαζευτήκαμε, αποφασίσαμε πως ο χώρος επί της Ελλησπόντου είναι πολύ μικρός για να μας χωρέσει και έτσι αφού και το Πέτρινο Σχολείο ήταν κλειστό (με αδύνατη την πρόσβαση στο προαύλιο) κινηθήκαμε με σύμμαχο και τον καιρό για να πραγματοποιήσουμε την συζήτηση στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συζήτηση συμμετείχαμε έξι συνελεύσεις απ το Περιστέρι. Πιο συγκεκριμένα εκτός από άτομα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου παρευρέθηκε και κόσμος από την πρωτοβουλία κατοίκων Αγ. Τριάδας, απ τους κατοίκους του Λόφου Αξιωματικών, απ τη συνέλευση της πλατείας επί της Γεροστάθη και Αδμήτου, απ τη συνέλευση γειτονιάς του Πέτρινου Σχολείου καθώς και από το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Μπουρναζίου.

Μιας και πρώτη φορά βρισκόμασταν όλοι μαζί σε κοινή συζήτηση και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αποφασίσαμε να υπάρχει ένας συντονιστής και η συζήτηση να αναπτυχθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορούσε την αυτοπαρουσίαση της κάθε συνέλευσης-πρωτοβουλίας, διάφορες σκέψεις και προβληματισμούς καθώς και κάποιες προτάσεις και το δεύτερο μέρος αφορούσε προσωπικές θέσεις κλπ.

Όσον αφορά τη διαδικασία, ακούστηκαν πολλές απόψεις και διάφορες προτάσεις σε σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ και μια κοινή μας δράση-παρέμβαση. Κρατήθηκαν πρακτικά και θα φτιαχτεί ένα κείμενο (που έχει αναλάβει η συνέλευση επί της Γεροστάθη) με τις προτάσεις-θέσεις αυτές, το οποίο θα γνωστοποιηθεί μέσα στη νέα εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως ακούστηκαν και προτάσεις που δεν αφορούσαν μόνο το χαράτσι αλλά και άλλα ζητήματα όπως η ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ μας, η πραγματοποίηση ανταλλακτικού παζαριού κλπ.

Τέλος, αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί το Σάββατο, 18/2 στις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου (ή σε άλλο μέρος που θα οριστεί έπειτα και από συνεννόηση) για να συζητήσουμε τις προτάσεις και τις κοινές δράσεις που θα έχουν περάσει και συζητηθεί ήδη από κάθε συνέλευση ξεχωριστά.




Περιοχές και ώρες συνελεύσεων γειτονιών Περιστερίου:

(1) Συνέλευση γειτονιάς Πέτρινου Σχολείου: Κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα (Ελλησπόντου 17)

(2) Πρωτοβουλιά κατοίκων Αγ. Τριάδας: Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί στην Αγ. Τριάδα και κάθε Τετάρτη 6-8 το απόγευμα σε παρακείμενο καφενείο.

(3) Κάτοικοι Λόφου Αξιωματικών: Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία του Λόφου.

(4) Συνέλευση της πλατείας επί της Γεροστάθη και Αδμήτου: Κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία επί της Γεροστάθη και Αδμήτου.

(5) Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Μπουρναζίου: Κάθε Κυριακή στις 12 το πρωί στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι.

(6) Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου: Κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου.