Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση την Τετάρτη 4/1 στα ΕΛ.ΤΑ. Περιστερίου

Με απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποίθηκε χθες 2/1, στηρίζουμε και συμμετέχουμε ως Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου στην  εργατική παράσταση του ΣΕΤΤΕΑ και των Ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στις Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ., αύριο Τετάρτη 4/1 στα ΕΛ.ΤΑ Περιστερίου (Σοφ. Βενιζέλου 67- Αγ. Τριάδα), στις 9 π.μ.. Προσυγκέντρωση συνέλευσης στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνη στις 8.30 π.μ.


Αναδημοσιεύουμε και το κείμενο που θα μοιραστεί στην παρέμβαση:


Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ ένα μυστικό καλά φυλαγμένο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ο βασικός κορμός του ανθρωπίνου δυναμικού των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ αποτελείται, από ελάχιστους μόνιμους, αποσπασμένους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ κυρίως σε οργανικές θέσεις. Aπό τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων ανάμεσα τους και η SKYCOM και από έναν μεγάλο αριθμό απελπισμένων ανέργων που προσλαμβάνονται με την διαδικασία του ΑΣΕΠ με συμβάσεις οκταμήνου. Στις εταιρείες ενοικίασης οι προσλήψεις γίνονται μέσω γνωριμίας, κυρίως στελεχών των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΛΤΑ και συνδικαλιστών που ανήκουν σε συγκεκριμένη παράταξη της ΠΟΣΤ, η οποία κατέχει κάποιο ποσοστό μετοχών στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ και χωρίς να ξέρουμε που αλλού.

Οι εταιρείες αυτές εκμεταλλευόμενες από την μια την αναλγησία του κράτους και των μηχανισμών του (υπουργείο εργασίας, επιθεώρηση εργασίας) και από την άλλη την ανέχεια και τον φόβο της ανεργίας και την πιθανή υποχρέωση των υπαλλήλων στα πρόσωπα που μεσολάβησαν στην πρόσληψη τους από αυτές, κερδοσκοπούν καταπατώντας βασικά εργασιακά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αναφορικά δεν μας δίνονται συμβάσεις εργασίας παρά μόνο με την απόλυση μας όπου μετατρέπουν την σύμβαση αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου!! χάνοντας τα δικαιώματα μας και θέτοντας μας μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα της μη επαναπρόσληψης μας. Δεν μας αναγνωρίζουν την ειδικότητα του οδηγού με ότι συνεπάγεται αυτό (επιδόματα, ένσημα), ενώ μας απασχολούν και σε άλλους τομείς (διαλογή, ταξινόμηση, συσκευασία).

Προχωρήσαμε σε καταγγελία μαζί με το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ του οποίου είμαστε μέλη και έτσι προγραμματίστηκαν συναντήσεις στην επιθεώρηση εργασίας και στο υπουργείο εργασίας με την εταιρεία SKYCOM

Αν και εργαζόμενοι κάτω από δύσκολο εργασιακό καθεστώς όπως αυτό της ενοικίασης, επιλέξαμε το δρόμο του αγώνα.

Μαζί με το ΣΕΤΤΕΑ καλούμε εργατικά σχήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις να ταχθούν στο πλευρό μας και στο δίκαιο αγώνα μας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.

Απαιτούμε την πρόσληψη όλων των συναδέλφων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου από τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ με αναγνωρισμένη την ειδικότητα μας και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Καλούμε στην επιθεώρηση εργασίας Σουρμελή στις 9/1 στις 9.00 πμ και στην σύσκεψη σωματείων, εργατικών σχημάτων, λαϊκών συνελεύσεων και φορέων στο ΕΚΑ στις 19/1 και 18.00, με θέμα «οι εξελίξεις στον ταχυδρομικό κλάδο και οι αντιστάσεις των εργαζομένων σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες»

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στις Ταχυμεταφορες ΕΛ.ΤΑ
Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών -Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) Λυσάνδρου 7, Πλ. Αττικής – Τηλ: 2110113749 – mail : mailtosettea@yahoo.gr, http://settea.blogspot.com/