Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η. στην οδό Αριστείδου, στην Αθήνα, την Παρασκευή 4/5, νωρίς το πρωί, όπου θα γινόταν διαγωνισμός ανάθεσης έργου διακοπής ηλεκτροδότησης, σε εργολάβο, για την περιοχή του Περιστερίου.
Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Η. απ’ όπου και το πληροφορηθήκαμε. Τα άτομα που παρευρεθήκαμε εκεί (κάτοικοι Περιστερίου, αλληλέγγυοι) αναγνωρίσαμε εκπροσώπους εργολάβων (ENEΚTRON ,συμφερόντων Μπόμπολα) και εργολάβους όπως ο Δ. Βρεττός, ο οποίος ήταν ένας από τους εργολάβους της Δ.Ε.Η. στο Περιστέρι προηγουμένως. Αντιμετωπίσαμε με έντονες αποδοκιμασίες τον εμπαιγμό του ανωτέρω εργολάβου, ο οποίος εκτέθηκε γιατί αναγνωρίστηκε ενώ προσπαθούσε να κρύψει την ταυτότητά του, αλλά και γιατί είχε κόψει το ρεύμα σε άτομα της συνέλευσής μας που ήταν εκεί, την ίδια στιγμή που αρνιόταν ότι κάνει αυτή τη δουλειά. Επίσης προκλητική ήταν και η στάση του αρμόδιου, για την ανάθεση έργων διακοπής σε εργολάβους, προϊσταμένου της Δ.Ε.Η., Κουτσογιαννάκη Γιάννη. Κλήθηκε η αστυνομία (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) από τον παραπάνω προϊστάμενο, ο οποίος είχε κλειδωθεί στο γραφείο του με τον εργολάβο Δ. Βρεττό και αρνιόταν ν΄ απαντήσει στις ερωτήσεις που γίνονταν από τους συγκεντρωμένους. 


Έγινε σαφές, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι η συνέλευσή μας δεν θα ανεχτεί καμία διακοπή ρεύματος στην περιοχή του Περιστερίου και ότι είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τους εργολάβους να κόβουν το ρεύμα από τους συμπολίτες μας, αλλά και να το επανασυνδέουμε όπου χρειάζεται. Η παρέμβασή μας πέτυχε την αναβολή του διαγωνισμού λόγω της αποφασιστικότητας και της επιμονής όλων μας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε Δ.Ε.Η. και εργολάβους ότι δεν μας εκβιάζουν, δεν μας φοβίζουν, αλλά μας εξοργίζουν και γι’ αυτό θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.


Μετά την αναβολή του διαγωνισμού τα μέλη της συνέλευσης μαζί με τους αλληλέγγυους μοιράσαμε έντυπο υλικό, ανοίξαμε το πανό της συνέλευσής μας και φωνάξαμε συνθήματα, ενώ ενημερώναμε τον κόσμο για τον λόγο της παρουσίας μας εκεί.
Η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε ήταν σημαντική τόσο για μας, αλλά και για τις άλλες γειτονιές, γιατί με τις τελευταίες εξελίξεις στο χαράτσι της Δ.Ε.Η. και την αύξηση στο τιμολόγιο ρεύματος, οι αυθαιρεσίες της Δ.Ε.Η. και των εργολάβων πρέπει να απαντηθούν άμεσα, συλλογικά και κινηματικά σε κάθε γειτονιά.

  • ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
  • ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ