Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 02 ΜΑΗ 2012

αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Α.Π.Ε.Τ.Τ.

 
Από τις αρχές του Δεκέμβρη δίνεται ένας αγώνας μέσα στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ και στην «υπεργολάβο» εταιρεία SKYCOM ΕΠΕ. Η εταιρεία αυτή παράνομα δεν δίνει συμβάσεις εργασίας στους συναδέλφους με αποτέλεσμα κατά την απόλυση τους να τις μετατρέπει σε ορισμένου χρόνου κλέβοντας τους ουσιαστικά χρήματα από βασικά επιδόματα που ορίζει η κλαδική σύμβαση.
Τέσσερις «ενοικιαζόμενοι» συνάδελφοι που είναι και μέλη του κλαδικού σωματείου Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ) αμφισβήτησαν και έδρασαν απέναντι σε αυτή την παρανομία και μαζί με το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α έκαναν καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και στο υπουργείο εργασίας.
Στις τριμερείς συναντήσεις που έγιναν οι συνάδελφοι μας δικαιωθήκαν Από την μεριά της η SKYCOM ΕΠΕ με την συνέργεια της ΠΟΣΤ και στελεχών των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ αφού στην αρχή προσπάθησαν να απομονώσουν τους συναδέλφους από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τελικά έκαναν αυτό που κάνει κάθε αφεντικό, προχώρησαν προκλητικά στις εκδικητικές απολύσεις . Βέβαια λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
Το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α κηρύσσοντας τετράωρη στάση εργασίας στον κλάδο, προχώρησε στον αποκλεισμό του κέντρου διαλογής Αθηνών. Στην παρέμβαση αυτή μοιράστηκε «το γράμμα» εφημερίδα του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α καθώς και προκήρυξη της Α.Π.Ε.Τ.Τ (ανεξάρτητη πρωτοβουλία εργαζομένων στην ταχυμεταφορά ταχυδρόμηση) σε όλους τους συναδέλφους των ΕΛΤΑ και των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
Αυτό ενόχλησε ανώτερα στελέχη των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και με εντολή του προϊσταμένου του τμήματος που δε θέλουμε να δημοσιεύσουμε το όνομα του καλέστηκε η αστυνομία με ανώνυμη καταγγελία.
Αυτό σε άλλες εποχές και συνθήκες μόνο γέλια μπορούσε να φέρει ,όμως στο σήμερα μας εξοργίζει, το μήνυμα σε αυτά τα ανθρωπάκια που καλούν ανώνυμα την αστυνομία είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε.
Η παρέμβαση μας αυτή ενόχλησε πολλούς στο μαγαζάκι που έχουν στήσει μέσα εκεί σε σημείο που προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν συνάδελφο συμβασιούχο, από ΑΣΕΠ μετά το τέλος της εργασίας.
Αλληλέγγυοι στους τέσσερεις συναδέλφους της SKYCOM που είναι μέλη του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α και της Α.Π.Ε.Τ.Τ (ανεξάρτητη πρωτοβουλία εργαζομένων στην ταχυμεταφορά ταχυδρόμηση), ήταν η πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛΤΑ, οι λαϊκές συνελεύσεις του Περιστεριού και Κολωνού καθώς άνεργοι, σωματεία και εργατικά σχήματα.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
  • ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά - Ταχυδρόμηση