Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην στοχοποίηση της εργατικής λέσχης περιστερίου‏

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ | ΠΕΜΠΤΗ 19/5 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΙΗΤΩΝ

[αναδημοσίευση από τη σελίδα της εργατικής λέσχης]

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση!
Η ταξική αλληλεγγύη και οι αγώνες για τη ζωή δεν διώκονται

Το τελευταίο διάστημα, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου έχει βρεθεί στο κέντρο μιας πρωτοφανούς προσπάθειας στοχοποίησης της από την αστυνομία. Από τις συνεχείς οχλήσεις, την αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με το μισθωτήριο και τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτή και το “περάστε μία βόλτα από το τμήμα για προσωπικές σας υποθέσεις”, φτάσαμε στις αλλεπάλληλες μηνύσεις για δήθεν “διατάραξη κοινής ησυχίας” κατά των υπευθύνων της Λέσχης –με βάσει το μισθωτήριο συμβόλαιο- και μάλιστα κατευθείαν από αστυνομικό του Α.Τ. Περιστερίου, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή προειδοποίηση ή σύσταση ότι ενοχλούμε. Φαίνεται πως η άνωθεν(!!!) εντολή που είχαν για έλεγχο της λειτουργίας της Λέσχης, όπως μας είχαν δηλώσει σε προηγούμενη επικοινωνία μας οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Περιστερίου, έχει γίνει εντολή φίμωσης και τρομοκράτησης της Εργατικής Λέσχης.
Είναι ξεκάθαρο πως η αγωνιστική δράση της Εργατικής Λέσχης ενάντια στα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας στη γειτονιά μας, ενάντια στις λευκές νύχτες, τα μαύρα μεροκάματα και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ενοχλεί όλους όσους υποστηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, οι επιταγές της ΕΕ και η πολιτική του κεφαλαίου.
Είναι ξεκάθαρο πως το παράδειγμα της ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στη “φιλανθρωπία” όλων αυτών που δημιούργησαν την κρίση και την αδυναμία του λαού για αξιοβίωτη, ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα μακριά από το μεσαίωνα που ορίζουν η αδήλωτη εργασία, ταvoucher και τα κοινωφελή προγράμματα που διαιωνίζουν την ανεργία, η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, η συνεχής προσπάθεια για πολιτισμό που ο λαός θα παράγει με βάση τις ανάγκες του, βρίσκουν απέναντί τους αυτούς που θέλουν ένα λαό υποταγμένο στη μνημονιακή λαίλαπα.
Είναι ξεκάθαρο πως απαραίτητος όρος για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων είναι ο ολοκληρωτισμός και η τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι σε όποιον οργανώνεται και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Στο στόχαστρο πλέον βρίσκονται το δικαίωμα στην απεργία, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, η ακηδεμόνευτη λειτουργία των σωματείων αλλά και οι χώροι εργατικής και λαϊκής αυτοοργάνωσης που επιχειρούν να ενώσουν τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας στη γειτονιά.
Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου από την αστυνομική αρχή.
Καλούμε το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και της μετανάστες της εργατούπολης του Περιστερίου να καταδικάσουν την προσπάθεια φίμωσης της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου.
Καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της Εργατικής Λέσχης την ΠΕΜΠΤΗ 19.05 στις 18:00 στην πλατεία Ποιητών (Λ. Κωνσταντινουπόλεως και Καλλιδρόμου)

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452
ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr

παλιότερο κείμενο αλληλεγγύης από τη συνέλευση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η εργατική λέσχη Περιστερίου είναι μια συλλογικότητα εργαζομένων - ανέργων και νέων η οποία λειτουργεί και στεγάζεται εδώ και δυο χρόνια σε μισθωμένο χώρο στην πόλη. Τον τελευταίο καιρό η ασφάλεια Περιστερίου έχει στοχοποιήσει την εργατική λέσχη δηλώνοντας ότι υπάρχει άνωθεν εντολή για έλεγχο της λειτουργίας της. "Αναζητά" στοιχεία σχετικά με το μισθωτήριο της λέσχης, για τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτήν και τις μορφές δράσης της ενώ αφήνει υπαινιγμούς για φορολογικές και άλλου τύπου παραβάσεις.
Η εργατική λέσχη Περιστερίου αποτελεί εστία αντίστασης που παρεμβαίνει ταξικά στους κοινωνικούς αγώνες. Στο χώρο της λειτουργούν δομές (δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης, προβολές ταινιών, hip-hop καφενείο) και γίνονται εκδηλώσεις ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό και το ρατσισμό δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης με όσους και όσες πλαισιώνουν το εγχείρημα και τις δομές της.
Στον ταξικό πόλεμο που ζούμε, οι εστίες αντίστασης, οι ακηδεμόνευτοι αγώνες και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στέκονται εμπόδιο στα σχέδια της κυριαρχίας και για αυτό το λόγο κράτος και κεφάλαιο μεθοδεύουν τη στοχοποίηση, την ποινικοποίηση και την καταστολή τους.
Δε χαρίζουμε τίποτα απ' όσα μας ανήκουν. Υπερασπιζόμαστε τις εστίες αντίστασης στις πλατείες, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σχολειά και τις σχολές για να χτίσουμε την κοινωνία της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Οκτώβρης 2015