Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην κατάληψη ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ


Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ


Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι αυτό-οργανωμένοι χώροι, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ στα ΤΕΙ στην Πάτρα, η κατάληψη της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι, η κατάληψη κελί στην Ηγουμενίτσα, το στέκι και η κατάληψη στο Πολυτεχνείο, το κράτος συνεχίζει να επιτίθεται σε οποιονδήποτε αντιστέκεται απέναντι στην εξαθλίωση των ζωών μας και μάλιστα σε μια περίοδο που απαξιώνονται υγεία, παιδεία και καταργούνται κοινωνικά αγαθά.


Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Αυγούστου μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, μαζί με πυροσβεστική και την εισαγγελέα Αντωνίου πραγματοποιούν επιχείρηση εκκένωσης στην κατάληψη Αντιβίωση στα Γιάννενα, καθώς και σε δύο ακόμη κτίρια στα οποία στεγάζονταν μετανάστες, όπου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελλήφθησαν 8 μετανάστες. Η κατάληψη Αντιβίωση στεγάζεται σε εγκαταλελειμμένο κτίριο του νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2008 για να καλύψει αρχικά στεγαστικές ανάγκες με όρους αυτό-οργάνωσης και ενάντια στις ιεραρχίες. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε κέντρο αγώνα στην πόλη των Ιωαννίνων για κάθε κινηματικό εγχείρημα, δημιουργώντας δομές αντίστασης και αλληλεγγύης.


Ο υπουργός υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας το δόγμα της κρατικής επίθεσης «νόμος και τάξη» επιτίθεται σε κατειλημμένους χώρους με την πρόφαση της «αξιοποίησης» των κτιρίων, ενώ την ίδια ώρα κλείνει νοσοκομεία, απολύει εργαζόμενους και αυξάνει το εισιτήριο στα νοσοκομεία από 5 σε 25 ευρώ.


Είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι σε κάθε ελεύθερο κοινωνικό χώρο, σε κάθε εστία αντίστασης σε χώρο δουλειάς, σχολείο και γειτονιά που δέχονται επίθεση από το κράτος και τα αφεντικά. Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κοινωνική ισοπέδωση μέσω της αυτό-οργάνωσης της αλληλεγγύης και της δημιουργίας δομών από τα κάτω.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ





ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Απ τη μικροφωνική αλληλεγγύης και το μοίρασμα κειμένου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/8 στην πλατεία Δημαρχείου