Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

“Ποτέ δουλειά την Κυριακή” – παρέμβαση στο Mall (Μαρούσι) από το “Συντονιστικό Δράσης ” στο οποίο συμμετέχει και η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου [Σαβ.22/3]

22_3_14_syntonistiko_drasis_mall_b
Το πρωί του Σαββάτου 22/3 πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι μια ακόμα από τις προγραμματισμένες κεντρικές παρεμβάσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια. Η παρέμβαση ξεκίνησε κατά τις 10πμ από το ανώτερο επίπεδο του εμπορικού κέντρου με μαζικό μοίρασμα κειμένων και -σε πολλές περιπτώσεις- σύντομες συζητήσεις μέσα στα καταστήματα και στους διαδρόμους με εργαζόμενες, εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό. Στη συνέχεια, κατά τις 11.30πμ βρισκόμενοι πλέον στο κατώτερο επίπεδο του Mall (2ο υπόγειο) κινηθήκαμε στους διαδρόμους εν είδει πορείας με πανό, συνθήματα και μοίρασμα κειμένων, μέχρι την έξοδο όπου ολοκληρώθηκε η παρέμβαση. Παράλληλα κολλήθηκαν και αφίσες στην περιοχή του ηλεκτρικού σταθμού Νερατζιώτισσα.
22_3_14_syntonistiko_drasis_mall_e
22_3_14_syntonistiko_drasis_mall_c
22_3_14_syntonistiko_drasis_mall_a
Και κάποια από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν:
ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ
ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ
ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ
ΤΟ SUCCESS STORY TO ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΛΟΥΣΑΤΕΣ – ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΟΥΤΕ ΣΤΟ MALL – OYTE KAI ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΩ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ
ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ
* ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ μεταξύ εργαζομένων στο εμπόριο για τα προβλήματα στη δουλειά και την οργάνωση των αντιστάσεων: Κυριακή 30 Μάρτη, στις 11:30πμ στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια)
επόμενη συντονιστική συνάντηση-συνέλευση του Συντονιστικού Δράσης: Τρίτη 1/4 στις 6.30μμ στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια) 
22_3_14_syntonistiko_drasis_mall_d