Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2


                
  Την Πέμπτη 27/2 πραγματοποιήσαμε την τέταρτη δράση για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο σταθμό μετρό της Αττικής. Στη δράση συμμετείχαν: από τον συντονισμό των συνελεύσεων γειτονιάς: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Λαική Συνέλευση Πατησίων, Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα Χαράτσια ΒΚΠΖ, Aνοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, και οι αλληλέγγυοι: Ταξικό Μέτωπο, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και Σωματείο Βάσης Ανέργων.

 Η δράση διήρκησε μία ώρα, κατά την οποία ανοίχτηκαν τα πανό των συλλογικοτήτων και αποκλείστηκε η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μηχανήματα παραλαβής εισητηρίων και στα ακυρωτικά μηχανήματα. Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και φωνάχτηκαν συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο σταθμό.


   Η παρέμβαση έγινε με σκοπό να συναντηθούμε με τον κόσμο που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, (τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες) ώστε να τον ωθήσουμε να αρχίσει να αρνείται την πληρωμή και επικύρωση των εισητηρίων, καθώς και να αντιστέκεται στους ελεγκτές. Στόχος μας να σπάσει ο φόβος που βιώνουμε καθημερινά συνειδητοποιώντας ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσα μας επιβάλλονται, όταν συνειδητοποιούμε ως εκμεταλλευόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να τα υπερασπιστούμε.