Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση στο Αττικό Νοσοκομείο (Χαϊδάρι) με αποκλεισμό των ταμείων


Οι συνελεύσεις των δυτικών συνοικιών πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη παρέμβασή μας για την υγεία. Συνεχίσαμε την επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έτσι, την παρασκευή 13 Ιουλίου βρεθήκαμε περίπου 50 άτομα στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Τη στιγμή που τα “αρπακτικτά” περιφέρονται για να αρπάξουν-ιδιωτικοποιήσουν κομμάτια του συστήματος υγείας και οι κυβερνώντες αποτιμούν τα πάντα με μέτρο το χρήμα, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της υγείας για όλους, ντόπιους και μετανάστες, χωρίς αποκλεισμούς σε εργαζόμενους, ανασφάλιστους και άνεργους. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, αποκλείσαμε τα ταμεία και οι επισκέψεις των ασθενών σε γιατρούς ή εξετάσεις γίνονταν χωρίς να πληρώνουν.
Η συμβολική αυτή κίνηση, πηγάζει από το γεγονός ότι όλες οι δομές υγείας προέρχονται, συντηρούνται, χρηματοδοτούνται από την εργασία και το υστέρημα όλων μας. Όλοι λοιπόν, έχουμε δικαίωμα να τις χρησιμοποιούμε όποτε τις έχουμε ανάγκη, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Διαπιστώσαμε τη θετική απήχηση της παρέμβασής μας σε επισκέπτες και εργαζόμενους. Το κείμενο που μοιράστηκε και οι αφίσες που κολλήθηκαν σε όλους τους χώρους, μας έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσουμε αλλά και να βεβαιωθούμε ότι η οργή που νιώθουμε για όσα ζούμε είναι καθολική.
Απέναντι στη μοιρολατρία και την παραίτηση, προσπαθήσαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός της αλληλεγγύης, της δράσης, της ενεργητικής συμμετοχής μας σε όσα μας αφορούν.

Δεν ζητιανεύουμε αυτά που μας ανήκουν. 

Δεν παζαρεύουμε το ξεπούλημα και το κλείσιμο των νοσοκομείων.

Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους για την αυτοδιεύθυνση των νοσοκομείων και τη δημιουργία κοινωνικών ιατρείων σε κάθε γειτονιά.

Συνεχίζουμε αλλά και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για την υγεία, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και συζητήσεις.
Καλούμε στις συνελεύσεις μας όσους αντιλαμβάνονται ότι στην επίθεση που δεχόμαστε, είμαστε από την ίδια μεριά εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι ντόπιοι ή μετανάστες.


Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου
Δυτικό Πέρασμα