Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Λίγα λόγια για την παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (22/6)




Την Παρασκευή 22 Ιούνη, οι συνελεύσεις των δυτικών συνοικιών πραγματοποιήσαμε μαζική παρέμβαση (περίπου 70 άτομα) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε γενική εφημερία. Έχοντας ως πρόταγμα ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα πετύχαμε την ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της υγείας για όλους, ντόπιους και μετανάστες, χωρίς αποκλεισμούς σε εργαζόμενους, ανασφάλιστους και άνεργους.

Παραμείναμε στο χώρο του νοσοκομείου απ’ τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, κάνοντας μαζική αντιπληροφόρηση με μοίρασμα κειμένου σε όλες τις εισόδους του νοσοκομείου, όπου ενημερώναμε τους επισκέπτες ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους έχουμε κάνει κατάληψη στο ταμείο και δεν πληρώνονται οι εξετάσεις. Επίσης κολλήσαμε αφίσες σε όλους τους χώρους, συζητήσαμε με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα για την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Μέσα από τη δράση μας διαπιστώσαμε την υπολειτουργία του νοσοκομείου (κενές θέσεις εργαζομένων, εντατικοποίηση, απλήρωτες εφημερίες, έλλειψη μηχανημάτων, κλινών, υλικών, φαρμάκων κ.α.) σε αντίθεση με την αυξανόμενη κοστολόγηση των παροχών υγείας με το 5ευρω στα τακτικά ιατρεία, την πληρωμή των απογευματινών ιατρείων και των κλινικών εξετάσεων.

Οι συνελεύσεις που συμμετείχαμε στη δράση θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στα νοσοκομεία των περιοχών μας  προτάσσοντας τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους για την αυτοδιεύθυνση των νοσοκομείων και τη δημιουργία κοινωνικών ιατρείων και σε κάθε γειτονιά.

Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω,
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου,
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου,
Δυτικό Πέρασμα,
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού