Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτικής την τσικνοπαρασκευή στο "Γ. Ρίτσος" από την ΛΣΑ

αναδημοσίευση απ το ιστολόγιο της Λ.Σ. Αιγάλεω



ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ  3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 7.30 μμ, αίθουσα ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου )

Στη περιοχή μας υπάρχει ένα εργοστάσιο τύπου η 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ  που εδώ και 2 μήνες αντιστέκεται στη προσπάθεια  του εργοδότη να αυθαιρετεί απέναντι στους εργάτες του.       
 Έτσι μετά από 5 σχεδόν μήνες απλήρωτης εργασίας και αφού οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους , ο επονομαζόμενος εργοδότης Γιαννακόπουλος  προχώρησε σε απολύσεις. Οι εργάτες απάντησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις και ο εργοδότης ανταπάντησε με κλείσιμο της επιχείρησης. Από τότε οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά , περιφρουρούν με βάρδιες τα δικαιώματά τους , πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας και δυναμώνοντας την αλληλεγγύη τους.  Μέχρι τώρα έχουν κερδίσει να τους καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας αν και τυπικά δεν θεωρούνται απολυμένοι. Μας καταγγέλλουν επίσης την αδιαφορία του κράτους αφού, λόγω της στάσης του εργοδότη, εκκρεμούν για εκτύπωση 13 τίτλοι βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-12.
Έρχονται έτσι να προστεθούν στα αγωνιστικά μέτωπα  της Ελ. Χαλυβουργίας,  του ALTER,  της Ελευθεροτυπίας και κάθε ξεχωριστής γωνιάς αντίστασης,  που  μπορούν  να ενωθούν  σ’ ένα μεγάλο ποτάμι αντεπίθεσης στα σχέδια της κυβέρνησης, των τραπεζών και της τρόικα που κόβουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν τις συλλογικές μας συμβάσεις, διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και στέλνουν στην ανεργία  και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους . 
Η Λαϊκή Συνέλευση του Αιγάλεω στα πλαίσια οργάνωσης της αντίστασής μας, ενάντια στα    χαράτσια, τις απολύσεις, την φτώχεια και την εξαθλίωση, που οργανωμένα επιβάλλουν η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η ΕΕ το ΔΝΤ και οι τράπεζες, συμπαραστέκεται στους εργάτες της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, όπως κάνει και με τους απεργούς της Ελ. Χαλυβουργίας , με τους συμπολίτες μας που τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ επανασυνδέοντάς το, με τους συνανθρώπους μας που πέφτουν στα χέρια μαυραγοριτών τοκογλύφων , μικρών, μεσαίων και μεγάλων.                                         
 Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους, που επιχειρούν να βγουν κερδισμένοι από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή βίντεο από το χώρο εργασίας των εργαζόμενων της 3 Ε. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους της 3 Ε για την οργάνωση και τη πορεία του αγώνα τους και στη συνέχεια συζήτηση.                                                       
Στο τέλος θα γίνει γιορτή Αλληλεγγύης με ζωντανή μουσική και φαγητό από συλλογική κουζίνα.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην 3Ε  ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ
Για να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια  στην ξεδιάντροπη  κλοπή       
του μόχθου μας και της ίδιας μας της ζωής.

Η νίκη τους είναι και δική μας νίκη

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ