Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με την αντιφασιστική προβολή

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του»

Μάνος Χατζιδάκις


Την Παρασκευή το βράδυ (9/9/11) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου η προβολή της ταινίας «Το Κύμα (Die Welle)» στην πλατεία Δημαρχείου.

Γύρω στις 8.30 μ.μ. και ενώ μέλη της συνέλευσης έστηναν τα μηχανήματα και τα ηχεία για την προβολή, οι μικροί φίλοι της πλατείας δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους ζητώντας με χαρούμενες φωνές και γέλια την προβολή κινουμένων σχεδίων.

Όπως ήταν φυσικό η συνέλευση δεν θα μπορούσε να χαλάσει το χατίρι των μικρών παιδιών και έτσι αποφασίστηκε να προβληθούν κινούμενα σχέδια. Η προβολή των κινουμένων σχεδίων πραγματοποιήθηκε για περίπου μισή ώρα φέρνοντας χαρά στους πιτσιρικάδες.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το κείμενο της συνέλευσης για την αντιφασιστική προβολή, καλώντας τoν κόσμο να παρακολουθήσει την ταινία.

Πριν την προβολή της ταινίας «Το Κύμα (Die Welle)», προβλήθηκαν μηνύματα κριτικής σχετικά με τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό καθώς επίσης και η μικρού μήκους ταινία «Tο αόρατο τείχος (The invisible wall)». Την προβολή παρακολούθησαν μαζί, μέλη της συνέλευσης, κάτοικοι της περιοχής αλλά και περαστικοί που έκαναν την βραδινή τους βόλτα στην πλατεία Δημαρχείου.