Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιφασιστική Προβολή

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤΟ ΚΥΜΑ (DIE WELLE

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ.

Λίγα λόγια πριν την ταινία…

Στην καθημερινή βαρβαρότητα και λεηλασία της ζωής μας από το σύστημα της υποδούλωσης και της εκμετάλλευσης που κυριαρχεί, αυξάνεται η εμφάνιση βίαιων ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, το απόγευμα, η παρακρατική φασιστική οργάνωση της χρυσής αυγής έκανε εξόρμηση με εφημερίδα και προκήρυξη στο μετρό του Αγ. Αντώνη όπου σε συνάντησή της με αντιφασίστες τραμπούκισε, ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αντιφασίστας. Η επιλογή της πόλης μας δεν έγινε τυχαία.

Η ιδεολογία του φασισμού και της ακροδεξιάς αξιοποιεί πολιτικά την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, στοχεύοντας στην υπονόμευση και επίθεση των μεταναστών και των κοινωνικών αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στις γειτονιές.

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καταδικάζει τη δολοφονική φασιστική επίθεση στην πόλη μας και αντιστέκεται στην κρατική τρομοκρατία, στο φασισμό και τον ρατσισμό με κοινωνική αλληλεγγύη. Στον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που ζούμε αγωνιζόμαστε μαζί ντόπιοι και μετανάστες για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Ως συνέχεια των παραπάνω, αποφασίστηκε το Σάββατο 3/9 η συνέλευση να βρεθεί για αντιφασιστική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία και να συμμετάσχει ατομικά και όχι συλλογικά στις αντίστοιχες πορείες. Επίσης η συνέλευση αποφάσισε, στο μέτρο που της αντιστοιχεί, να διοργανώσει μια προβολή ταινίας με θέμα τις συνέπειες του ολοκληρωτισμού και του φασισμού.

Λίγα λόγια για την ταινία…

Όταν συνειδητοποιεί ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας νεαρός καθηγητής προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική “γοητεία” του φασισμού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου κάθε Δευτέρα & Πέμπτη στις 8μμ

sineleusiperisteri.blogspot.com