Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η εργατική λέσχη Περιστερίου είναι μια συλλογικότητα εργαζομένων - ανέργων και νέων η οποία λειτουργεί και στεγάζεται εδώ και δυο χρόνια σε μισθωμένο χώρο στην πόλη. Τον τελευταίο καιρό η ασφάλεια Περιστερίου έχει στοχοποιήσει την εργατική λέσχη δηλώνοντας ότι υπάρχει άνωθεν εντολή για έλεγχο της λειτουργίας της. "Αναζητά" στοιχεία σχετικά με το μισθωτήριο της λέσχης, για τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτήν και τις μορφές δράσης της ενώ αφήνει υπαινιγμούς για φορολογικές και άλλου τύπου παραβάσεις.
 
Η εργατική λέσχη Περιστερίου αποτελεί εστία αντίστασης που παρεμβαίνει ταξικά στους κοινωνικούς αγώνες. Στο χώρο της λειτουργούν δομές (δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης, προβολές ταινιών, hip-hop καφενείο) και γίνονται εκδηλώσεις ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό και το ρατσισμό δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης με όσους και όσες πλαισιώνουν το εγχείρημα και τις δομές της.
 
Στον ταξικό πόλεμο που ζούμε, οι εστίες αντίστασης, οι ακηδεμόνευτοι αγώνες και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στέκονται εμπόδιο στα σχέδια της κυριαρχίας και για αυτό το λόγο κράτος και κεφάλαιο μεθοδεύουν τη στοχοποίηση, την ποινικοποίηση και την καταστολή τους.
Δε χαρίζουμε τίποτα απ' όσα μας ανήκουν. Υπερασπιζόμαστε τις εστίες αντίστασης στις πλατείες, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σχολειά και τις σχολές για να χτίσουμε την κοινωνία της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου