Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

*Συναγωνιστές-τριες, υπήρχε νέα εξέλιξη σχετικά με το εργατικό δικαστήριο (22/5).
Μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο Λυκοκάπη Δημήτρη, μάθαμε πως το δικαστήριο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Μάη, έχει το 45 νούμερο  στο πινάκιο και ο δικηγόρος είναι πολύ  σίγουρος πως δεν θα γίνει λόγω του ότι η έδρα κλείνει στις 15.00.
Μετά από αυτή την εξέλιξη νομίζουμε πως πρέπει να επανεξετάσουμε το κάλεσμα (αφίσα) για το δικαστήριο που είχε καταληκτεί στην επιτροπή αλληλεγγύης (Τετάρτη 15/5). Για να είμαστε πολιτικά συνεπείς με τους αλληλέγγυους ίσως δεν πρέπει να αναρτηθεί η αφίσα –κάλεσμα στα δικαστήρια για να περιφρουρηθούν οι αλληλέγγυοι που πιθανά θα έπαιρναν άδεια από τη δουλειάς του ή έχουν κάτι σημαντικότερο να κάνουν. Προτείνουμε να αναρτηθεί στα blogs των συλλογικοτήτων ένα κείμενο ενημέρωσης για το δικαστήριο όπου θα αναγράφεται το νούμερο εκδίκασης και η βεβαιότητα της  αναβολής  και παράλληλα να υπάρχει κάλεσμα στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, την Τετάρτη 22 Μάη, στις 9.00 για όσους αλληλέγγυους μπορούν να στηρίξουν με την παρουσία τους.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω που μάχονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα, στις 19/11/12 η εταιρία Γενική Ταχυδρομική αναλαμβάνει το κατάστημά της στο Αιγάλεω, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchise. Η μητρική εταιρία λοιπόν αξίωσε, στα πλαίσια αυτής της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι του καταστήματος να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, υπογράφοντας παραίτηση από την προηγούμενη εργοδοσία χωρίς καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη), και δίμηνη σύμβαση εν λευκώ στη μητρική, με την οποία δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα προχωρώντας σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες η μητρική εταιρία απάντησε με lock-out στο κατάστημα του Αιγάλεω, μηνύσεις, συλλήψεις και συνεχή παρακολούθηση των οργάνων καταστολής (βλ. ΜΑΤ).
Οι εργαζόμενοι όμως δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς από την πλευρά της εργοδοσίας η οποία σε αγαστή συνεργασία με το κράτος (στο οποίο είναι καταχρεωμένη) επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει, και συνεχίζουν τις δράσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, παράλληλα με την καταγγελία των αυθαιρεσιών σε ΟΑΕΔ και Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας απέναντι στην εργοδοτική –κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, που έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχει αναιρέσει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα και προχωρά προς την καταστολή κάθε προσπάθειας αντίδρασης.
Για το λόγο αυτό η συνέλευσή μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και καλεί όλους τους εργαζομένους- ανέργους και όλους τους φορείς -συλλογικότητες-σωματεία να πράξουν το ίδιο,  με τη φυσική  παρουσία τους στις 22 Μάη 2013 στα δικαστήρια της Ευελπίδων που θα εκδικαστεί το εργατικό.

Απαιτούμε για τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής:

·ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
·ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
·ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ