Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στην Ευγενία Λυλάκου


ΣΧΕΔΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ευγενία Λυλάκου, εργάτρια σε βιβλιοδετείο και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λιθογράφων, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία έχει απαγγείλει εναντίον της ο πρώην εργοδότης της Β. Κυπραίος.

Αφορμή για την κατηγορία αποτέλεσε η προκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει το εργατικό σχήμα της Ταξικής Πορείας το Νοέμβρη του 2010, καταγγέλλοντας την τότε προειδοποίηση απόλυσης που είχε κάνει στην Ευγ. Λυλάκου ο εργοδότης με πρόσχημα “ανάρμοστη συμπεριφορά” την οποία αυτή επέδειξε. Ουσιαστικά, αυτή η προειδοποίηση -η οποία κατέληξε στην εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης- αποτελούσε την απάντηση της εργοδοσίας στις προσπάθειες της εργαζόμενης να διεκδικήσει τα δικαιώματά της που απέρρεαν από την κλαδική συλλογική σύμβαση και την εργατική νομοθεσία, τα οποία επανειλημμένα καταπατούσε η εργοδοσία.

Ωστόσο, η εργοδοσία δεν αρκέστηκε στην απόλυση της Ευγ. Λυλάκου. Ως απάντηση στη δικαστική αγωγή που κατέθεσε η εργαζόμενη προκειμένου να προσβάλει την απόλυσή της, η εργοδοσία κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της κατηγορίας για “συκοφαντική δυσφήμιση” συνοδευόμενη από την απαίτηση μεγάλης χρηματικής αποζημίωσης και συντηρητικής κατάσχεσης του σπιτιού της εργαζόμενης!!!

Η μεθόδευση αυτή δεν πρέπει να περάσει! Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της εργατικής αλληλεγγύης, του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματά τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την αντεργατική πολιτική, θα μας βρουν απέναντι και ενωμένους.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΥΛΑΚΟΥ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!