Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

"Δε σου λείπουν οι ώρες για να ψωνίσεις. Σου λείπουν τα φράγκα και οι ώρες για να ζήσεις". (Σχετικά με την απεργιακή παρέμβαση του Σαββάτου 29/12/12)




Το Σάββατο 29-12-12  πραγματοποιήσαμε  παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης  των εμποροϋπάλληλων στις 30-12-12. Την παραπάνω απεργία στηρίξαμε ως συνέλευση  και συμμετείχαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες στο κάλεσμα που απηύθυνε  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, προκειμένου να αντισταθούμε στη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας. Αρνούμαστε τη κατάργηση της Κυριακής ως αργία και τη συρρίκνωση του προσωπικού χρόνου των εργαζομένων καθώς πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι η λύση στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε.
Για το λόγο αυτό κάναμε παρέμβαση στο Περιστέρι με πανό της συνέλευσης και ντουντούκα, αναρτήσαμε χαρτοπανό σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, κάναμε αφισοκόλληση, μοιράσαμε κείμενα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (μαζί με βιβλιοϋπαλλήλους), στα πλαίσια της ενημέρωσης και της αντιπληροφόρησης προς τον κόσμο.
Ξεκινήσαμε από τη πλατεία δημαρχείου, περπατήσαμε τον κεντρικό πεζόδρομο (Εθνικής Αντιστάσεως) μέχρι το ύψος της Θηβών και Πελασγίας, όπου περνώντας από μεγάλα πολυκαταστήματα (Πλαίσιο, Ιntersport, Ηondos, Κωτσόβολος, Χαρτόραμα κλπ.) σταθήκαμε  μπροστά στις εισόδους με το πανό μας, φωνάζοντας συνθήματα, ανταλλάξαμε απόψεις με πολλούς εργαζομένους και καταναλωτές, τους οποίους καλούσαμε να μην ψωνίσουν τη Κυριακή 30-12-12.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας σίγουρα ενοχλήσαμε μικρά και μεγάλα αφεντικά που προσπαθούν να καταργήσουν την Κυριακή ως μέρα αργίας (μετά την επιμήκυνση-ελαστικοποίηση των ωραρίων των εργαζομένων). Συμφωνήσαμε με πολλούς στο γεγονός ότι αυτό που μας λείπει και διεκδικούμε δεν είναι οι περισσότερες και κακοπληρωμένες -αν όχι απλήρωτες ώρες εργασίας- αλλά η ανάγκη να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την ελευθερία μας, αρνούμενοι να μετατραπούμε σε δούλους και να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια των αγορών για τη  κατάργηση των κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

«ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ
ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ»



ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ