Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΔΕ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ - ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ


 ΔΕ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ - ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά επερχόμενα αντιεργατικά μέτρα, τα οποία θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας.
Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιτέθηκαν χωρίς αφορμή, στις προσυγκεντρώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς Αγ. Δημητρίου, Βύρωνα - Καισαριανής -Παγκρατίου και Ζωγράφου, εμποδίζοντας να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία στο κέντρο και προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές. Συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, ο κόσμος προπηλακίστηκε, κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, που δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι προσαγωγές 20 ατόμων, εκ των οποίων οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε άγριους ξυλοδαρμούς, ρίψεις δακρυγόνων, 129 προσαγωγές και 22 συλλήψεις, ακολουθώντας έτσι το γνωστό και μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης του συγκεντρωμένου κόσμου.
Το ίδιο απόγευμα, δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Γαρδένιας (Ζωγράφου), όπου προπηλακίστηκαν αναίτια από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και διμοιρία των ΜΑΤ.
Η κρατική καταστολή συνεχίστηκε και το επόμενο διάστημα με μια σειρά προσπαθειών αποτροπής οποιασδήποτε κινηματικής και αγωνιστικής δράσης.
Στις 30/9 κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής μοτοπορείας στο κέντρο της Αθήνας, έγινε επίθεση από την ομάδα Δέλτα, με ξυλοδαρμούς αγωνιστών. Αποτέλεσμα, η σύλληψη 15 αντιφασιστών-τριών, οι οποίοι κατά την προφυλάκισή τους βασανίστηκαν και πλέον διώκονται με κακουργήματα.
Την επομένη 1/10 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κόσμος  που είχε μαζευτεί, κυνηγήθηκε και ξυλοκοπήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, όπου προσήχθησαν 25 αλληλέγγυοι εκ των οποίων 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ταυτόχρονα, πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα που τελούσαν υπό κατάληψη, δέχτηκαν επιθέσεις. Συγκεκριμένα στις 2/10 στο 1ο Λύκειο Χολαργού, έγινε εισβολή αστυνομικών και ασφαλιτών στο προαύλιο, που δε δίστασαν να προπηλακίσουν και να τραυματίσουν μαθητές προκειμένου να σπάσουν την κατάληψη.
Στις 4/10 ναυπηγοί εργάτες, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, εισέβαλαν στο Πεντάγωνο με σκοπό να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Δέχτηκαν άγρια καταστολή, με ρίψεις χημικών και μάχες σώμα με σώμα. Τα Μ.Α.Τ προχώρησαν σε 107 προσαγωγές και 12 συλλήψεις. Την ίδια ημέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους 15 αντιφασίστες (30/9 αντιφασιστική μοτοπορεία) έγινε άγρια καταστολή από τα Μ.Α.Τ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλληλέγγυων.
Στις 8/10 ξημερώματα και ενώ το κέντρο πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ βρισκόταν υπό κατάληψη από τους εργαζομένους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, 18 άτομα συλλαμβάνονται.
Το πρωί της ίδιας μέρας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου, έγιναν 3 συλλήψεις μελών του Δ.Σ. του σωματείου.
Στις 9/10 το κράτος έκανε επίδειξη μηδενικής ανοχής, απαγορεύοντας διαδηλώσεις και συναθροίσεις ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, επιστρατεύοντας ελεύθερους σκοπευτές και ελικόπτερα της αστυνομίας, πράγμα που μας ξυπνά μνήμες ενός χουντικού καθεστώτος. Έγιναν προσαγωγές από τα σπίτια αγωνιστών και προσαγωγές συλλογικοτήτων στον τόπο συγκέντρωσής τους. Ο συγκεντρωμένος κόσμος, διαλύθηκε και ξυλοκοπήθηκε από διμοιρίες των Μ.Α.Τ, ομάδες των Δέλτα και Δίας. Έγιναν 217 προσαγωγές και 24 συλλήψεις.
Στις 18/10 ημέρα γενικής απεργίας, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση βίας, μαζική ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών, 107 προσαγωγές και 7 συλλήψεις. Στη διάρκεια της πορείας, έχασε τη ζωή του διαδηλωτής, άνεργος ναυτεργάτης από το 2006, που πορευόταν με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Σε 23 ημέρες έγιναν συνολικά 585 προσαγωγές και 105 συλλήψεις.
Για άλλη μια φορά, οι μηχανισμοί καταστολής εξαντλούν την εκδικητικότητά τους ως παραδειγματισμό για όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται, φορτώνοντας κακούργηματα ακόμα και για μια απλή χειρουργική μάσκα και διαπομπεύοντας τους συλληφθέντες δημοσιοποιώντας πρόσωπα και στοιχεία σε καθεστωτικά μέσα.

• ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ
• ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
• Η ΣΥΛΛΟΓΙΚH ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
• Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΕΜΠΤΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, 20:00
sineleusiperisteri.blogspot.comτο κείμενο σε αγγλική μετάφραση (in english translation) ΕΔΩ