Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Χαλκίδας

ΠΡΟΣΒΟΛΗ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΕΣΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ


Στις 6 Γενάρη, στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της «δημοκρατίας», Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Η παρουσία τους και μόνο ήταν αρκετή, για να προκαλέσει την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία των παρευρισκομένων. Το κράτος προχώρησε επιλεκτικά σε πέντε συλλήψεις, από όσους διαμαρτυρήθηκαν με πολιτικά συνθήματα, με την κατηγορία ότι προσέβαλαν την τιμή του προέδρου της δημοκρατίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται μια συναγωνίστρια, που συμμετέχει στη συνέλευσή μας, η οποία μεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο, λόγω της βίαιης αντιμετώπισης, που δέχτηκε κατά τη σύλληψή της.
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑείναι να ψάχνεις για δουλειά, οι απολύσεις, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών, ο φασισμός, τα πογκρόμ μεταναστών και η όξυνση της κρατικής καταστολής.
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ είναι να μένεις θεατής στην κατασπάραξη του κοινωνικού πλούτου και να αναθέτεις τις ελπίδες σου στους καταπιεστές. 
Ο οικονομικός και κοινωνικός πόλεμος που μας έχουν κηρύξει ΔΝΤ, Ε.Ε., κράτος και κεφάλαιο δεν έχει σταματημό. Οι κυρίαρχοι, μας επιτίθενται με πρόφαση την οικονομική κρίση, που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε και αξιοποιεί, για να ζήσουμε σα δούλοι. Οι διώξεις αγωνιστών, οι συλλήψεις, οι ξυλοδαρμοί, οι παρακολουθήσεις, συνθέτουν το δημοκρατικό προσωπείο της εξουσίας, που σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, αφουγκράζεται την κοινωνική οργή προσπαθώντας να την καταστείλει, με όλα τα μέσα, πριν ακόμα εκδηλωθεί ως αντίσταση.
Η τρομοκρατία τους δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Απαντάμε με την κλιμάκωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις γειτονιές διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας. 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙΤο κράτος εντείνει την επίθεσή του, μεταφέροντας τη δίκη από τη Χαλκίδα στην Αθήνα με σκοπό να αποδυναμώσει την αλληλεγγύη μας και να αποφορτίσει την οργή της τοπικής κοινωνίας. 

..........................................................................................................................................................
 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΗ, στις 7 μ.μ,
 στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ, ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ, στις 9 π.μ,
στο Β΄ μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων κτίριο 8, αίθουσα 1)
............................................................................................................................................................ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ