Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου στέκεται αλληλέγγυη στους 5 απολυμένους της INTERNET Q

Ακολουθεί κείμενο του σωματείου μισθωτών τεχνικών το οποίο και καλεί σε απεργία την Πέμπτη στις 28 Ιουλίου στο Κορωπί (Ηφαίστου 76)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.   

Μετά το κύμα απολύσεων της προηγούμενης εβδομάδας, ξεδιπλώθηκε ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης και διεκδίκησης, με αποκορύφωμα την 24 ωρη απεργία που κηρύχθηκε από το σωματείο μας και το ΣΕΤΗΠ και στηρίχθηκε από περισσότερους από 150 εργαζόμενους και εκπροσώπους σωματείων του κλάδου. Όμως δεν αρκεί αυτό. Η εργοδοσία παραμένει αμετακίνητη σε ότι αφορά τις απολύσεις και επιπλέον προκλητικά μετέφερε τα γραφεία της στο Κορωπί, μέχρι τέλη Αυγούστου. Από αυτή την άποψη, είναι αναγκαίο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η δική μας στάση μπορεί να είναι μόνο μία
 
Δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί θεατές, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Κάθε απόλυση μας αφορά όλους. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν.
Είναι σε όλους πια γνωστοί οι λόγοι που η εταιρεία απέλυσε τους συνάδελφους. Η διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων,  το να τηρείται στοιχειωδώς το ωράριο και οι μέρες εργασίας, αλλά και η αλληλεγγύη προς τον συνάδελφο αποτελούν για την εργοδοσία Casus Belli . Αξιοποιώντας τις πολιτικές των μνημονίων, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, της τρόικας που στοχεύουν στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων εντείνει την επίθεση της στα δικαιωματά μας. 
Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Η εταιρεία που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά μας, τώρα τρομοκρατεί, απολύει, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία μας, για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες μας επιβάλλουν κάθε φορά, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη τους. 
Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των συναδέλφων. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Απέναντι στην αυθαιρεσία και στις απολύσεις, η απάντηση μας θα είναι μαζική και αποφασιστική.



Καλούμε την Πέμπτη 28 Ιουλίου  σε απεργία στην εταιρεία Internet-Q   

Απαιτούμε 
  • άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων  
  • τήρηση του ωραρίου – όχι στις απλήρωτες υπερωρίες  
  • αυξήσεις στους μισθούς

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
    Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
     
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
    (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
    Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,
    τηλ: 6932 290229, 6936 760879, 6946 799833