Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση στο Αττικό νοσοκομείο

Το Σάββατο 18 Ιούνη συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία δημαρχείου (16:30) για τη δράση της κοινωνικής ανυπακοής στο Αττικό νοσοκομείο που βρισκόταν σε εφημερία. Εκεί συναντηθήκαμε με τους υπόλοιπους συναγωνιστές και το σωματείο των εργαζομένων που συμμετείχαν στην παρέμβασή μας με δικό τους πανό.
Περίπου 60 άτομα καλύψαμε όλους τους χώρους του νοσοκομείου για 2 ώρες. Αναρτήσαμε το πανό της συνέλευσης, μοιράσαμε κείμενα σε προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες, μιλήσαμε με το κοινό και τους εργαζόμενους, αναρτήσαμε αφισάκια στους πίνακες ανακοινώσεων και μπλοκάραμε το ταμείο.
Οι ασθενείς πλήρωναν μόνο τις αιματολογικές εξετάσεις, και αυτό καθαρά για λόγους εισαγωγής τους στο σύστημα, και δεν πλήρωναν τις υπόλοιπες εξετάσεις (ακτινοδιαγνωστικές, υπέρηχους, αξονικές, εγκεφαλογραφήματα κτλ). Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική με έντονο το αίσθημα της οργής προς όλους αυτούς που λεηλάτησαν το σύστημα της υγείας απαιτώντας τους να πληρώνουν τις εξετάσεις τους ενώ οι ίδιοι τα έχουν πληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.
Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους χώρους υγείας.

Η υγεία και η ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτα
και δε δεχόμαστε την κοστολόγησή τους.

Παίρνουμε τη ζωή μας, στα χέρια μας.