Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Από τον Δεκέμβρη του ’08 στον Δεκέμβρη του ‘14

Δεκέμβριος 2008∙ πυροδοτούνται σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Η εν ψυχρώ δολοφονία-από αστυνομικό- ενός 15χρονου μαθητή, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων από πλήθος ανθρώπων.
Διοργανώθηκαν πορείες διαμαρτυρίας ,καταλήψεις σχολείων, ΤΕΙ & πανεπιστημίων – κόντρα στην τρομοκρατία μπάτσων-φασιστών και κυβέρνησης. Οι ταραχές του Δεκέμβρη του ‘08- όπως χαρακτηρίστηκαν- έλαβαν μεγάλη έκταση, ώστε θεωρήθηκαν εξέγερση.

Δεκέμβριος 2014∙ η τρομοκρατία συνεχίζεται με άλλη μορφή. Κρατείται ως υπόδικος στις φυλακές του Αυλώνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστεία ο Νίκος Ρωμανός. Ο απεργός πείνας αγωνίζεται για μια ανάσα ελευθερίας καθώς του απαγορεύεται η ένταξη του και η παρακολούθηση μαθημάτων της σχολής ακόμη και μέσα από το κελί μιας φυλακής .

Το Συντονιστικό Νεολαίας Περιστερίου καλεί μαθητές, φοιτητές ,εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν ,στην τοπική πορεία στις 5 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο. Η πορεία διοργανώνεται προς τιμήν του αθώου και ανυπεράσπιστου 15χρονου μαθητή Αλέξη ,που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ρωμανό που η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ