Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά επερχόμενα αντιεργατικά μέτρα, τα οποία θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας.
Το κράτος και οι μηχανισμοί του, εδώ και καιρό, έχουν δείξει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όποιον αντιδρά και αγωνίζεται.
Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιτέθηκαν προσχεδιασμένα και χωρίς αφορμή, στις προσυγκεντρώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς Αγ. Δημητρίου, Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου και Ζωγράφου, εμποδίζοντας να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία στο κέντρο και προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.
Συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, ο κόσμος προπηλακίστηκε, κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, που δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι προσαγωγές 20 ατόμων, εκ των οποίων οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε άγριους ξυλοδαρμούς, ρίψεις δακρυγόνων, προσαγωγές και συλλήψεις, ακολουθώντας έτσι το γνωστό και μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης του συγκεντρωμένου κόσμου.
Το ίδιο απόγευμα, δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Γαρδένιας (Ζωγράφου), ανάμεσά τους και άτομα από τη συνέλευσή μας, για να διαμαρτυρηθούν για τα πρωινά γεγονότα. Προπηλακίστηκαν αναίτια από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και διμοιρία των ΜΑΤ, αποτρέποντας όμως με τη στάση τους οποιαδήποτε προσαγωγή.
Ακολούθησε μικροφωνική και μαζική πορεία στους δρόμους της περιοχής.
Για άλλη μια φορά, οι μηχανισμοί καταστολής εξαντλούν την εκδικητικότητά τους ως παραδειγματισμό για όποιον αντιστέκεται, φορτώνοντας κακουργήματα ακόμα και για μια απλή χειρουργική μάσκα και διαπομπεύοντας τους συλληφθέντες δημοσιοποιώντας πρόσωπα και στοιχεία σε καθεστωτικά μέσα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
 ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚH ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΣΤΙΣ 20:00

*Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε στη μικροφωνική αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της 26/9/2012. Η μικροφωνική πραγματοποιήθηκε από τη συνέλευση μας σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στις 11:00 και διήρκησε περίπου τρείς ώρες ενώ μοιράστηκαν πάνω από 1500 κείμενα.