Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Eργατικές κινητοποιήσεις στο δήμο του Περιστερίου

Τον τελευταίο μήνα στο δήμο του Περιστερίου έχουμε εργατικές κινητοποιήσεις σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς με κοινά χαρακτηριστικά αντεργατικής επίθεσης, απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες, μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τρομοκρατία.

--Σχετικά με την αλουμινοβιομηχανία «ΛΟΥΚΙΣΑ» 

Στην αλουμινοβιομηχανία «ΛΟΥΚΙΣΑ» η εργοδοσία χρωστάει τα δεδουλευμένα περίπου ενός χρόνου. Οι εργαζόμενοι (συνολικά δουλεύουν 50 εργάτες) βρίσκονται ήδη 18 μέρες σε επίσχεση εργασίας αποφασισμένοι να παλέψουν για το δίκαιο αγώνα τους. Η εργοδοσία συνεχίζει την επίθεση με απειλές και τρομοκρατία, καλώντας την αστυνομία και κάνοντας συνολικά 38 μηνύσεις, τόσο στους εργάτες που απεργούν, όσο και στα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου που τους στηρίζουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και συνελεύσεις γειτονιάς του Περιστερίου βρίσκονται αλληλέγγυοι στον ταξικό αγώνα τους γιατί τον θεωρούν και δικό τους αγώνα.

Την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη στις 4 μ.μ. οι εργάτες του «ΛΟΥΚΙΣΑ» και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο (ΛΕΥΚΤΡΩΝ 12 στο Μπουρνάζι) και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν σε χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποίηση (ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΜΥΛΩΝΑΣ» που χρωστάει δεδουλευμένα από τον Ιούνη, ΑΛΤΕΡ που είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 10 Νοέμβρη ) και θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Αντωνίου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας 
για κάθε αγώνα που δίνεται