Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ InternetQ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ InternetQ

Η InternetQ, την Δευτέρα 11/07 απέλυσε τον συνάδελφο Βαγγέλη Τσάγκα. Πρόκειται για μια παραδειγματική απόλυση καθώς ο συνάδελφος είχε αντιτεθεί στις επιταγές της επιχείρησης να εργαστεί απλήρωτος τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθεί το εξοντωτικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Στην ουσία είναι η φυσική συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η εταιρία, σε μια γενικότερη λογική εντατικοποίησης της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας. Στόχος της απόλυσης είναι ξεκάθαρα η τρομοκράτηση των εργαζόμενων, ώστε να συμμορφωθούν στις προσταγές της διοίκησης.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εργαζομένων στο ΣΕΤΗΠ, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να καλέσει το Συνδικάτο Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων της InternetQ την Τρίτη 12/07. Η εργοδοσία τη Τρίτη 12/07 απέλυσε τον συνάδελφο Θοδωρή Μουρατίδη, ο οποίος μοίραζε στους εργαζόμενους την ανακοίνωση-κάλεσμα για την ΓΣ. Ταυτόχρονα ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τους προϊστάμενους, με έμμεσες και άμεσες απειλές, ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση.
Παρόλη την τρομοκρατία η Γενική Συνέλευση έγινε κανονικά

Η στάση της εργοδοσίας απέναντι στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη την Παρασκευή 15/07, όταν και προχώρησε στις απολύσεις  3 ακόμα συναδέλφων.  Η Μπαχάρ Γιαντάς,  ο Παναγιώτης Κούνδουρος και ο Γιάννης Κούνδουρος είχαν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεση τους τόσο στην απλήρωτη υπερωριακή εργασία όσο και στις 2 προηγούμενες αδικαιολόγητες απολύσεις και προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση και την Τρίτη 19/07 το ΣΕΤΗΠ και το ΣΜΤ προχώρησαν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Η απεργία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αφού κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε στο χώρο της επιχείρησης

Όπλο μας, η μεταξύ μας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η εργοδοσία της InternetQ, σύμφωνα με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, όπως και αλλού, χτυπάει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, στοχεύοντας στην επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα. Η συναδελφική αλληλεγγύη είναι το μόνο ανάχωμα απέναντι στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τις απλήρωτες υπερωρίες. Αυτό επιβεβαιώνει η πείρα μας από τον κλάδο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια συντονισμένη επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ταυτόχρονα πολλές εταιρίες, όπως η Altec, η WIND και η Intracom προχωράνε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας στοχεύοντας στη διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας τους.

Κανείς εργαζόμενος δε μπορεί να προστατεύσει μόνος του τα συμφέροντα του απέναντι στον εργοδοτικό μηχανισμό. Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα μας είναι ο μόνος τρόπος να επιβάλλουμε το δίκιο μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Η απόλυση των συναδέλφων, οι απειλές, και η συμπεριφορά της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της απεργίας αυτό ακριβώς δείχνουν: Τρέμουν τον οργανωμένο εργαζόμενο, τον εργαζόμενο που έχει δίπλα του την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων σε όλο τον κλάδο.

Όχι στην απλήρωτη υπερωριακή εργασία
Άμεση ακύρωση των απολύσεων
Όχι στις απολύσεις
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ