Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στις υπηρεσίες Υγείας (ΙΚΑ, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, κλπ.) με ραντεβού που αγγίζουν και τους 3 μήνες αναμονής, τις ατέλειωτες ουρές, τις λίστες για πολύ σοβαρές επεμβάσεις, τις συνεχείς χρεώσεις, το μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αποτέλεσμα ενός έτσι κι αλλιώς «άρρωστου» συστήματος υγείας, που υπήρχε και τώρα την εποχή του μνημονίου, οδηγείται με εντατικούς ρυθμούς στην πλήρη απαξίωση και εμπορευματοποίησή του. Την κατάργησή του μεθόδευσαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και η εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. στο χώρο της υγείας.
Η υγεία, η παιδεία, η ύδρευση, οι μεταφορές είναι κοινωνικά αγαθά, δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους όσους ζουν στη χώρα, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ.

Απαιτούμε να έχουμε ισότιμη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Αρνούμαστε τις συγχωνεύσεις, την κατάργηση νοσοκομείων και πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας και τη μείωση κλινών. Αρνούμαστε τη δημιουργία πτωχοκομείων, για τους «περιττούς» τους συστήματος (άπορους, ανασφάλιστους, κ.α.), με εξαθλιωμένες παροχές. Όχι στο κλείσιμο των ΙΚΑ Νέας Ζωής, Ανθούπολης και Κολοκυνθούς.

Αρνούμαστε το κλείσιμο και την περιφορά των δομών ψυχικής υγείας (ΟΚΑΝΑ). Όχι στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες, κερδοσκόπους του ανθρώπινου πόνου και στην οικονομική, κοινωνική και ψυχική εξόντωση των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Αρνούμαστε τα «χαράτσια» των 5 ευρώ, των έκτακτων εξετάσεων, των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων και τις λίστες φαρμάκων και εξετάσεων. Αντίθετα, ζητούμε αύξηση της χρηματοδότησης της υγείας και κατάργηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για ιατρική κάλυψη.

Καταδικάζουμε το «φακελάκι» και τις πελατειακές σχέσεις των μεγαλογιατρών και τους διοικητές-μάνατζερ των νοσοκομείων που έχουν στήσει φαγοπότι εκατομμυρίων με τις φαρμακοβιομηχανίες, εργολάβους και προμηθευτές.

Άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών υγείας, άνοιγμα κλινών και τμημάτων στο Αττικό νοσοκομείο με πρόσληψη μόνιμου, καταρτισμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους χώρους υγείας.

Η υγεία και η ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτα
και δε δεχόμαστε την κοστολόγησή τους.

Παίρνουμε τη ζωή μας, στα χέρια μας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, στις 8μ.μ.



Ελληνικά

Αγγλικά